sábado, 27 de septiembre de 2008

Sábado 27 de septiembre de 2008

INDICE

 

La ordenanza de convivencia multará con 3.000 euros a prostitutas y clientes

El consistorio rechaza las alegaciones vecinales que pedían prohibir el consumo de alcohol en las tascas. El PP resalta que el dinero ingresado revertirá en la ciudad y la oposición pide medidas de reeducación.

27/09/2008 DAVID P. SOLVES

http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/noticia.asp?pkid=409854

 

dissabte, 27 de setembre de 2008

Palamós sense sorolls?

DAVID SEMPAU. PALAMÓS (BAIX EMPORDÀ)..

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3010620

 

 

NOTICIAS

 

EL NUEVO TEXTO NORMATIVO QUE APROBÓ EL PLENO DE CASTELLÓN EL PASADO JUEVES ENTRARÁ EN VIGOR A MEDIADOS DE OCTUBRE.

La ordenanza de convivencia multará con 3.000 euros a prostitutas y clientes

El consistorio rechaza las alegaciones vecinales que pedían prohibir el consumo de alcohol en las tascas. El PP resalta que el dinero ingresado revertirá en la ciudad y la oposición pide medidas de reeducación.

27/09/2008 DAVID P. SOLVES

http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/noticia.asp?pkid=409854

 

La ordenanza de convivencia ciudadana de Castellón, que entrará en vigor a mediados de octubre, sancionará a prostitutas y clientes que practiquen sexo en la calle "siempre y cuando altere la tranquilidad y seguridad de los ciudadanos", según reza el artículo 30. El documento fue aprobado en el pleno del pasado jueves con los votos del PP y del Bloc, y la abstención del PSPV.

 

El documento definitivo --que consta de un total de 45 artículos-- pretende combatir "la producción de molestias incompatibles con el descanso de los vecinos" a causa de la prostitución y contempla sanciones de entre 750 y 3.000 euros para esta y otras infracciones estipuladas como leves, graves o muy graves.

 

El concejal de Seguridad Pública de Castellón, Joaquín Torres, insiste en que la normativa no pretende recaudar dinero "sino educar a los jóvenes y niños, ya que el dinero recaudado revertirá íntegramente en reponer el mobiliario urbano". La nueva ordenanza municipal ofrece a los infractores la posibilidad de eludir el pago de la sanción mediante trabajos en favor de la comunidad "proporcionados a la gravedad de la infracción".

 

ALEGACIONES El texto definitivo no tiene en cuenta las alegaciones que presentaron alrededor de 75 vecinos del entorno urbano de la plaza Santa Clara. Todas ellas pedían la prohibición expresa de beber en la calle en la zona de las tascas, un ámbito que excluye el artículo 30. El ejecutivo municipal castellonense rechaza las alegaciones con el argumento de que la ley autonómica que prohibía beber en la calle fue derogada.

 

El PP, en cambio, sí aceptó parcialmente las aportaciones que trasladó el portavoz del Bloc, Enric Nomdedéu, quien sin embargo entiende que la normativa adolece de un plan de civismo que refuerce la reeducación de los infractores. "De poco servirá la ordenanza si no hay una implicación ciudadana", añade.

 

En la misma línea se expresa el concejal del PSPV-PSOE, Josep Lluís Grau, que justifica su escepticismo en la "falta de ambición del texto, que tiene un mero carácter sancionador sin pedagogía". En su opinión, "es un gran error escribir listados extensos de acciones prohibidas".

 

Tras la aprobación definitiva, sólo resta que la nueva ordenanza sea publicada en el DOCV para que entre en vigor.

 

dissabte, 27 de setembre de 2008

Palamós sense sorolls?

DAVID SEMPAU. PALAMÓS (BAIX EMPORDÀ)..

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3010620

 

En l'anterior legislatura l'Ajuntament de Palamós va engegar una campanya anomenada Palamós sense sorolls. Més enllà de gastar els diners públics en adhesius que ja no veureu enlloc, vet aquí algunes crues realitats del Palamós amb sorolls que ens toca suportar de dia i de nit, laborables i festius, als que vivim a l'entorn de l'edifici de La Gorga, a l'anomenat «barri vell».

 

Començant pel vespre, després d'aguantar la musiqueta al carrer d'una taverna veïna, la xerinola dels seus clients i la dels d'un restaurant proper fins a l'hora il·legal en què aquest decideix tancar, ens espera el terrabastall que fan ja de matinada els seus cambrers quan recullen i marxen, crits i engegada de motos inclosos. Passat un interval de relatiu silenci amenitzat per grups cridaners i ciclomotors desfermats, al voltant de dos quarts de tres de la matinada compareix l'escombriaire amb el seu camió, els crits dels operaris, les seves patacades amb els contenidors i els seu senyal acústic de marxa enrere. A les cinc de la matinada ens espera l'aparició estel·lar de la màquina d'escombrar, que, amb el seu penetrant dispositiu acústic d'avís de marxa enrere i el seu terrabastall, ens oferirà un suau i dolç despertar del malson. A quarts de vuit un altre camió de recollida de deixalles, aquest dotat d'un dispositiu de trinxament de caixes eixordador, ens acabarà de despertar. Sumem-hi algun repartidor que deixi anar a l'hora que li vagi bé la seva càrrega llançant-la des del camió, probablement amb la ràdio engegada.

 

Migdiada de recuperació? Ni parlar-ne! Precisament a aquesta hora és quan comencen a la plaça de la Gorga les competicions de futbol, consistents a xutar la pilota contra les parets de La Gorga i de la veïna església. Aquestes activitats esportives poden perllongar-se tarda i vespre, acompanyades de competicions de monopatí que se sumen al soroll d'aquest «poliesportiu». Afegim-hi també el fet que l'alarma contra robatori de La Gorga es dispara freqüentment.

 

Tot el que us relato contradiu directament les ordenances municipals en matèria de sorolls, d'horaris d'establiments i de circulació de vehicles pel barri vell. No ens ha de sorprendre doncs que l'Ajuntament de Palamós ja hagi estat condemnat anteriorment en ferm pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (sentència número 857/2002, rotlle d'apel·lació 88/2002) per la seva inoperància i passivitat en la defensa del dret al descans i a un entorn saludable de palamosines i palamosins. Naturalment les despeses derivades de la sentència no les han pagat els administratius ni els polítics responsables dels fets, si no els contribuents amb els seus impostos. Palamós sense sorolls? Bona idea! Quan comencem?¡

 

No hay comentarios: